Een gedetailleerde weergave van het proces waarbij renovlies behang met zorg wordt aangebracht en vervolgens de naden en hoeken met precisie worden afgekit voor een perfecte, naadloze afwerking.

Renovlies Behang Aanbrengen en Afkitten: Stap-voor-Stap Handleiding

Renovlies behang is de perfecte keuze voor een duurzame en strakke afwerking van je wanden. 

In deze gedetailleerde blog nemen we je mee door het proces van renovlies behang aanbrengen en het essentiële afkitten van naden en hoeken. 

Volg onze stap-voor-stap handleiding om een naadloos resultaat te bereiken in jouw interieur. Hulp nodig? Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Ondergrond voorbereiden voor Renovlies Behang

Voor je begint met het behangen, zorg ervoor dat de ondergrond schoon, glad en droog is. Vul eventuele oneffenheden op en schuur de wanden lichtjes voor optimale hechting van het renovlies behang.

Twijfel je welk behang het beste is? Kijk ook eens naar glasvliesbehang plakken.

Stap 2: Kies de Juiste Lijm en Behangmethode

Selecteer een hoogwaardige lijm die geschikt is voor renovlies behang. Breng de lijm gelijkmatig aan op de wand en werk in kleine secties om te voorkomen dat de lijm te snel droogt. 

Begin vanuit het midden en werk naar buiten toe voor een gelijkmatige bevestiging.

Lees ook: Renovlies Behang Aanbrengen Duurzaam: Tips

Stap 3: Renovlies Behang Aanbrengen met Zorg

Leg het renovlies behang op een vlakke ondergrond en snijd de banen op maat met een scherp mes. Gebruik een behangspatel om luchtbellen te verwijderen en zorg ervoor dat de naden perfect op elkaar aansluiten.

Stap 4: Afkitten voor een Naadloze Afwerking

Na het aanbrengen van het renovlies behang is het tijd om de naden en hoeken af te kitten. Kies een hoogwaardige acrylaatkit in een kleur die past bij je behang of verf.

Breng de kit nauwkeurig aan langs de naden en hoeken en strijk het glad met een kitstrijker voor een perfecte afwerking. Doe dit als een behanger voor vlies.

Stap 5: Verfbaarheid en Afwerking

Renovlies behang is overschilderbaar. Na het drogen van de kit kun je de gewenste verfkleur kiezen. Breng de verf gelijkmatig aan voor een uniforme uitstraling. Let op de droogtijd en breng indien nodig een tweede laag aan.

Met deze gedetailleerde stappen bereik je niet alleen een vakkundige afwerking van het renovlies behang, maar zorg je er ook voor dat alle naden naadloos zijn gekit.

Geniet van een strak en duurzaam resultaat in jouw vernieuwde ruimte! Wil je dat wij je woning behangen? Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven